18:49 / 21.07.2020.

Autor: M.M./Hina

Hrvatska na nizozemskoj narančastoj listi

Ilustracija (Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Ilustracija (Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska je od danas na nizozemskoj narančastoj listi zbog porasta slučajeva zaraze koronavirusom.
Hrvatska je od danas na nizozemskoj narančastoj listi zbog porasta slučajeva zaraze koronavirusom te se nizozemskim građanima "snažno preporučuje" 14-dnevna samoizolacija po povratku u zemlju, objavile su tamošnje vlasti.

"Upozorenje za putovanja za Bugarsku, Rumunjsku, Švedsku i Hrvatsku za neko će vrijeme ostati narančasto. To je zbog epidemiološkog stanja u tim zemljama. Ako i dalje odlučite tamo putovati, snažno se preporučuje da odmah po povratku u Nizozemsku odete u 14-dnevnu samoizolaciju", stoji na stranici nizozemske vlade.

"Trenutno se u Hrvatskoj povećala stopa infekcije koronavirusom. Stoga je zemlja iz žute stavljena na narančastu listu zemalja", kaže vlada, uz napomenu da se u Hrvatsku putuje samo ako je nužno.

Nizozemska vlada također upozorava građane da se stanje s bilo kojom zemljom može naglo izmijeniti te da to imaju u vidu kada planiraju putovanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!