Hrvatska policija ključni partner Europolu protiv kriminala i krijumčara migranata

21.10.2022.

15:30

Autor: T.V./HRT/Hina

Hrvatska policija

Hrvatska policija

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Izaslanstvo Europola ocijenilo je u petak nakon posjeta Ravnateljstvu policije da je hrvatska policija ključan partner na području borbe protiv organiziranog kriminaliteta i suzbijanju krijumčarenja migranata.

Tijekom sastanka s glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i postignućima u zajedničkim aktivnostima na složenim međunarodnim kriminalističkim istraživanjima, izvijestilo je u petak Ravnateljstvo policije.

Voditelj Europolovog Centra za složeni i organizirani kriminalitet Jari Liukku istaknuo je kako Europol odlično surađuje s hrvatskom policijom koju procjenjuje ključnim partnerom u suzbijanju ovih oblika kriminaliteta, osobito uzimajući u obzir značaj zaštite vanjske granice Europske unije te da je svrha sastanka razmatranje daljnje potpore koju Europol može pružiti.

Milina je naveo da, uz nezakonite migracije, krijumčarenje ljudi predstavlja najveći rizik za unutarnju sigurnost i sigurnost vanjske granice, a uhićenje više od 5000 krijumčara i pomagača u proteklih nekoliko godina jasan je pokazatelj djelotvornosti hrvatske policije.

Dosadašnju suradnju s Europolom ocijenio je odličnom na operativnoj i strateškoj razini te istaknuo da je hrvatska policija otvorena za njezino dodatno unaprjeđenje, izvijestio je MUP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!