15:51 / 05.04.2022.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Hrvatska u Austriji najtraženija inozemna destinacija za odmore

Umag

Umag

Foto: EXPA / EXPA

Hrvatska je prema tržišnim analizama austrijskih organizatora putovanja najtraženija inozemna destinacija za odmore Austrijanaca, izvijestili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na temelju istraživanja organizatora putovanja Gruber Reisen među 1200 klijenata i kupaca.

- Austrija je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam, čemu u prilog ide i podatak iz istraživanja da čak 95 posto Austrijanaca želi odmor provesti unutar Europe. Optimizam nude i drugi pokazatelji poput onih da svaka druga osoba u Austriji želi putovati više nego prošle godine, otkrivati nove destinacije, kulturnu i eno-gastronomsku i ponudu aktivnog turizma, poručio je direktor HTZ -ova predstavništva u Austriji Branimir Tončinić.

Važan aspekt za Austrijance prilikom rezervacija putovanja je sigurnost odredišta, a istraživanje je pokazalo i da je 53 posto ispitanih već bukiralo putovanje u ovoj godini, njih oko 65 posto želi kupališni odmor, sunce i more, a sve ih više zanimaju i posjeti gradovima.

I organizator putovanja Ruefa Reisen GmbH proveo je istraživanje sa 1500 ispitanika, po kojima je Hrvatska također vrlo visoko, na drugom mjestu najtraženijih destinacija u Austriji, iza Italije, a ispred Njemačke, Grčke i Španjolske.

- Rezultati ovih istraživanja i informacije partnera s ostalih važnih tržišta kao što su Njemačka, Slovenija, Poljska ili Češka, potvrđuju da je interes za putovanjima u Hrvatsku vrlo izražen. Prvi veći priljev inozemnih gostiju očekujemo za Uskrs, posebice s teritorijalno bližih tržišta kojima su hrvatske destinacije lako dostupne i cestovnim pravcima", komentirao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!