15:05 / 16.02.2018.

Autor: HRT

Hrvatski vojnici u Poljskoj sudjelovali u Tjednu hrvatske kulture u Gižyckom

Foto: HRVCON eFPBG-USA

Foto: HRVCON eFPBG-USA

Foto: - / -

Veleposlanica Andrea Bekić istaknula je kako će ova izložba pridonijeti promociji Hrvatske, ne samo kao pouzdane saveznice nego i kao miroljubive države bogate kulturne tradicije i turističke ponude.
Pripadnici 1. hrvatskog kontingenta u NATO misiji (HRVCON eFPBG-USA) u Poljskoj sudjelovali su u organizaciji i provedbi manifestacije "Tjedan hrvatske kulture", koju je ovog tjedna u poljskom gradu Gižyckom organiziralo hrvatsko Veleposlanstvo zajedno s vojnim izaslanikom brigadirom Jugoslavom Jozićem, a nazočila mu je veleposlanica RH u Poljskoj Andrea Bekić. Riječ je o višedijelnoj izložbi o Republici Hrvatskoj, koja je postavljena u galerijskom prostoru Kluba 15. mehanizirane brigade, a sastoji se od glavnog postava kojim je predstavljena hrvatska nematerijalna baština na listi UNESCO-a, zatim dijela o hrvatsko-poljskim odnosima kroz povijest, dijela koji promovira hrvatski turizam te multimedijalnih projekcija o prirodnim ljepotama Hrvatske. Otvorenju izložbe, uz zapovjednike svih nacionalnih kontingenata iz sastava eFPBG-USA, nazočili su veleposlanica RH u Poljskoj Andrea Bekić, hrvatski vojni izaslanik u Poljskoj i baltičkim zemljama brigadir Jugoslav Jozić, zapovjednik 15. Gižycke mehanizirane brigade OS Republike Poljske general Jaroslaw Gromadzinski, gradonačelnici Gižycka i susjednih gradova, zastupnici u poljskom parlamentu te brojni uglednici iz kulturnog, političkog i vojnog života Warmisko-mazurskog vojvodstva. Veleposlanica Andrea Bekić istaknula je kako će ova izložba pridonijeti promociji Hrvatske, ne samo kao pouzdane saveznice nego i kao miroljubive države bogate kulturne tradicije i turističke ponude.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!