Ispitani roditelji napadača na njemačko sveučilište u Heidelbergu

25.01.2022.

13:24

Autor: HRT/Hina

Ispitani roditelji napadača na njemačko sveučilište u Heidelbergu

Ispitani roditelji napadača na njemačko sveučilište u Heidelbergu

Foto: Tilman Blasshofer / REUTERS

Nakon što je naoružani student ubio jednu osobu na njemačkom sveučilištu u Heidelbergu u ponedjeljak, policija još uvijek pokušava otkriti motiv napada. Još tri osobe su ozlijeđene u pucnjavi prije nego što je ubojica počinio samoubojstvo. Glasnogovornik policije u utorak ujutro rekao je da policija razgovora s mladićevom rodbinom.

Počinitelj je netom prije napada poslao Whatsapp poruku svom ocu. Policija je rekla da je student u poruci napisao da ljudi moraju biti kažnjeni sada. Roditelje žrtve su pod velikim stresom, ali također i roditelji počinitelja, rekao je glasnogovornik policije.

Na pitanje kako je student biologije došao do dva komada oružja, od kojih je jedno upotrijebljeno u napadu, još uvijek nema odgovora. Navodno je 18-godišnjak prije nekoliko dana kupio oružje u inozemstvu, no nije posjedovao dozvolu za oružje.

Prema podacima istrage, njemački student, koji je živio u obližnjem gradu Mannheimu, prvo je nekoliko puta pucao u predavaonici u kojoj je bilo 30-ak studenata te je nakon toga počinio samoubojstvo ispred zgrade.

Počinitelj je nakon samoubojstva još uvijek imao više od 100 komada streljiva. Tijekom pucnjave lakše su ozlijeđene dvije ženske osobe, u dobi od 19 i 20 godina, te jedna muška osoba, u dobi od 20 godina.

No, 23-godišnja studentica podlegla je u ponedjeljak popodne ozljedama glave. Neposredno nakon napada policija je izvijestila da motiv napada nije bio politički ili vjerski.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!