21:34 / 27.07.2021.

Autor: B.A./Hina/HRT

Italija: 99 posto umrlih od veljače nije bilo potpuno cijepljeno

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

U Italiji 99 posto umrlih od posljedica zaraze koronavirusom, od veljače ove godine, nije bilo u potpunosti cijepljeno, objavio je u utorak Nacionalni institut za zdravlje. 

Redovito izvješće o smrtnim slučajevima uzrokovanima bolešću COVID-19, koje je objavio Institut, pokazalo je, među ostalim, da su u potpunosti cijepljene osobe koje su umrle od posljedica zaraze koronavirusom bile znatno starije od onih koje su preminule a da nisu primile obje doze cjepiva. 


Osim toga, preminuli cijepljeni pacijenti imali su više zdravstvenih tegoba i prije nego što su se zarazili.


Italija je prošlog tjedna krenula stopama Francuske najavivši da će potvrda o cijepljenju protiv koronavirusa ili o stečenom imunitetu biti uvjet za niz aktivnosti kao što su odlazak u restoran, teretanu, muzej, kino ili na bazen. 


Od tada je u zemlji zabilježen velik porast rezervacija termina za cijepljenje. Dosad se u potpunosti cijepilo 57 posto stanovništva starijeg od 12 godina. 


Italija je u utorak izvijestila o 24 preminule osobe od posljedica zaraze koronavirusom, a dan prije zabilježila je 22 smrtna slučaja, priopćilo je ministarstvo zdravstva. Dnevni broj novozaraženih s 3117 porastao je na 4522. 


Od 1. veljače do 21. srpnja od COVID-a su umrle 423 osobe koje su se u potpunosti cijepile, što je 1,2 posto ukupnog broja preminulih od COVID-a, koji iznosi 35 776, priopćio je Institut.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!