20:47 / 19.11.2021.

Autor: Hina/HRT/D.D.

Italija nudi Njemačkoj prihvat oboljelih od COVID-a

Italija nudi Njemačkoj prihvat oboljelih od COVID-a

Italija nudi Njemačkoj prihvat oboljelih od COVID-a

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Sjeverna talijanska regija Lombardija ponudila je prihvaćanje pacijenata oboljelih od covida iz Njemačke kojima je potrebna intenzivna njega, objavila je u petak potpredsjednica regionalne vlade Letizia Moratti.

Na svom Facebook profilu napisala je da su njemačke bolnice u izvanrednoj situaciji te da jedinicama intenzivne njege prijeti kolaps.

 

Osvrnula se i na pomoć Njemačke Italiji u proljeće 2020. godine, Smatram primjerenim i našom dužnošću ponuditi Njemačkoj primanje pacijenata u naše bolnice, pružanje smještaja i intenzivnu njegu, rekla je Moratti.


Također je već i naložila općoj upravi za socijalnu skrb u regiji da poduzmu mjere u tom pogledu.


Nacionalna agencija za medicinske usluge u regijama prenosi da je u Lombardiji samo četiri posto kreveta na intenzivnoj njezi bilo zauzeto u petak. 


Što se tiče nacionalne razine, šest posto jedinica intenzivne njege je bilo popunjeno. Prošli tjedan pokrajina Južni Tirol primila je dva pacijenta iz Freisinga u Bavarskoj.


Tijekom prvog vala koronavirusa, jedinice intenzivne njege u sjevernoj Italiji, posebno u gradu Bergamu u regiji Lombardiji, bile su krajnje preopterećene.


Fotografije mrtvih pacijenata koje vojnim vozilima odvoze iz grada proširile su se po cijelom svijetu. U to vrijeme, Njemačka je na intenzivnu njegu primila 44 talijanska pacijenta. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!