Italija ukida obavezne maske na otvorenom, ublažava limite za stadione

08.02.2022.

20:26

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Shutterstock / Shutterstock

Talijanska vlada ukinula je obvezu nošenja maski na otvorenom za većinu situacija, kao odgovor na bolju situaciju s epidemijom koronavirusa, te dodala da namjerava povećati broj gledatelja koji mogu ući na stadione.

Po novim pravilima koje je najavio ministar zdravstva Roberto Speranza, od 11. veljače do najmanje 31. ožujka maske će se morati nositi samo na napučenim prostorima ili u unutrašnjosti javnih prostora. Ranije, Speranza i ministrica sporta Valentina Vezzali rekli su da vlada namjerava postupno povećavati broj gledatelja na sportskim stadionima od 1. ožujka.

Ministri su rekli u priopćenju da od tog datuma namjerava podići limit na 75 posto kapaciteta za stadione na otvorenom i na 60 posto za one gdje se igra unutra. Trenutni limiti su 50 posto kapaciteta i 35 posto.

Posljednjih tjedana broj novooboljelih i broj hospitalizacija u Italiji se smanjuju ali broj mrtvih je i dalje visok, između 300 i 450 u većini dana.

U utorak je Italija imala 101.864 novih slučajeva koronavirusa i 415 umrlih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!