21:48 / 16.08.2020.

Autor: P.F./Hina

Italija zatvara disko klubove, navečer maske na javnim mjestima

Foto: Orna Wachman/Pixabay

Foto: Orna Wachman/Pixabay

Foto: - / -

Ministar zdravstva potpisao je uredbu koom se zatvaraju disko klubovi te se nalaže nošenje maski u javnosti između 18 sati i 6 sati ujutro, na mjestima gdje dolazi do formiranja skupina.
Italija je u nedjelju objavila da zatvara disko klubove na otvorenom kao i da će nošenje maske biti obavezno navečer na javnim mjestima, u pokušaju da spriječi novi val širenja koronavirusa.

Ministar zdravstva Roberto Speranza potpisao je uredbu koja stupa na snagu u ponedjeljak, a kojom se nalaže nošenje maski u javnosti između 18 sati i 6 sati ujutro, na mjestima gdje dolazi do formiranja skupina.

Uredbom se ukida rad diskoteka i noćnih klubova na otvorenom, dok se oni u zatvorenim prostorima nisu niti otvorili nakon ukidanja 'lockdowna'.

Dok u nekoliko europskih zemlja prijeti širenje epidemije, Italija, relativno pošteđena, pokušava spriječiti ljetni proboj krajem Ferragosta. Vlada strahuje da će noćni život, u punom zamahu tijekom Ferragosta, pridonijeti eksploziji zaraza. 

Traje sukob vlade i regija u vezi pitanja disko klubova, koji su u ovom razdoblju prepuni.Regije su različito reagirale. Kalabrija je bila naredila zatvaranje svih klubova, Sardinija, je sve zadržala otvoreno, Veneto i Emilija Romagna su pojačale inspekcije.

Italija, prva europska zemlja koju je svom žestinom pogodila epidemija, registrirala je 254.000 oboljelih od covida-19 i više od 35.000 umrlih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!