10:46 / 19.09.2020.

Autor: HRT

Jakopović izabran za potpredsjednika COPA, krovne udruge EU poljoprivrednika

Foto: Hrvatska poljoprivredna komora

Foto: Hrvatska poljoprivredna komora

Foto: - / -

Predsjednik Hrvatske poljoprivrede komore (HPK) Mladen Jakopović izabran je za potpredsjednika COPA, krovne organizacije EU poljoprivrednika.
Predsjednik Hrvatske poljoprivrede komore (HPK) Mladen Jakopović izabran je za potpredsjednika COPA, krovne organizacije  EU poljoprivrednika, većinom glasova 27 država članica, priopćeno je iz HPK-a.

Mladen Jakopović
će zajedno s novoizabranom predsjednicom COPA (Committeeof Professional Agricultural Organisations), Christiane Lambert i novoizabranim potpredsjednicima - Palle Borgstrom (Švedska), Massimiliano Giansanti (Italija), Tim Cullnan (Irska), PedroIgnacio Gallardo Barrena (Španjolska), Roomet Sormus (stonija) dvije godine predstavljati COPA organizaciju.

- Poljoprivrednici EU, članovi COPA organizacije, prepoznali su dosadašnji rad Hrvatske poljoprivredne komore te sam izuzetno ponosan što sam na izborima, u petak, izabran za potpredsjednika COPA-e. Dokaz je to da je HPK u nekoliko godina koliko smo članica COPA-e napravila ogroman pomak u borbi za interes hrvatske poljoprivrede i ovaj uspjeh pripisujem svim članovima HPK, našim Odborima koji se svakodnevno bore za interes hrvatske poljoprivrede u Hrvatskoj i u EU,  izjavio je nakon izbora predsjednik HPK Mladen Jakopović.   

- Zajedno s novom izabranom predsjednicom COPA organizacije Christiane Lambert, koja dolazi iz Francuske, te ostalim novoizabranim potpredsjednicima dvije ću godine još snažnije predstavljati naše poljoprivrednike na EU razini. Iduće dvije godine od izuzetne su važnosti za poljoprivredu EU jer se donosi nekoliko važnih strategija i provode snažne reforme koje će imati  dugoročni značaj za poljoprivrede EU i Hrvatske, naglasio je Jakopović.  

COPA je europsko udruženje poljoprivrednika koje čini 60 organizacija iz zemalja EU i 36 partnerskih organizacija iz drugih europskih zemalja kao što su Island, Norveška, Švicarska i Turska. 
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!