13:01 / 25.10.2019.

Autor: Dnevnik u podne/IMS/HRT

Jandroković u Strasbourgu o položaju žena

-

-

Foto: - / -

Predsjednici parlamenata poslijepodne će nastaviti rad na temu položaja žena u javnom i političkom životu u Europi.
U Strasbourgu završava europska konferencija predsjednika parlamenata zemalja Vijeća Europe na kojoj sudjeluje i predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Dvodnevnu konferenciju Jandroković je zaokružio izlaganjem o budućnosti europskih vrijednosti u novom tehnološkom dobu, pred jačanjem ekstremizama, migracijskim pitanjima i klimatskim promjenama.

Predsjednici parlamenata poslijepodne će nastaviti rad na temu položaja žena u javnom i političkom životu u Europi.

- Današnja tema primarno je položaj žena u politici i javnom životu. Kao što vidite, i slogani Vijeća Europe u prvi plan stavljaju položaj žena u parlamentima, u političkom djelovanju. Očito je da postoji jedan fenomen gdje se položaj žena u odnosu na prošla vremena dovodi u pitanje i vrlo je bitno s ovog mjesta poslati poruku da i muškarci i žene trebaju biti ravnopravni i u parlamentima zemalja članica Vijeća Europe, i u javnom životu. Moramo voditi računa o ravnopravnosti i ne bi smjelo biti netolerancije i diskriminacije - poručio je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!