13:47 / 12.04.2021.

Autor: Hina

Johnson&Johnson počeo dostavljati cjepivo EU-u

Cjepivo u jednoj dozi

Cjepivo u jednoj dozi

Foto: Frank Hoermann / DPA/PIXSELL

Johnson&Johnson počeo je državama Europske unije dostavljati svoje cjepivo protiv COVID-19 u jednoj dozi, objavio je zastupnik Europskog parlamenta.


Tvrtka je prvotno planirala započeti dostavu cjepiva početkom travnja, no to je odgođeno zbog poteškoća u proizvodnji, prenosi Reuters.

Johnson&Johnson započeo je slati pošiljke cjepiva EU-u, objavio je Peter Liese, eurozastupnik iz redova Kršćansko-demokratske unije (CDU) njemačke kancelarke Angele Merkel.

Američka tvrtka se obvezala EU-u do kraja lipnja dostaviti 55 milijuna te još 120 milijuna doza u trećem kvartalu, rekao je ovaj mjesec povjerenik Europske komisije za industriju Thierry Breton.

Donedavno je bilo nejasno hoće li održati to obećanje. No, 50 milijuna doza je sigurno za drugi kvartal, kazao je Liese, dodavši da je tu informaciju dobio iz same tvrtke i iz Europske komisije koja koordinira pregovore s farmaceutskim kompanijama.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!