14:23 / 08.10.2019.

Autor: T.D./Hina

Klimatski aktivisti blokirali londonske trgove drugi dan zaredom

Foto: REUTERS/Marika Kochiashvili

Foto: REUTERS/Marika Kochiashvili

Foto: - / REUTERS

Policija je objavila da je do ponedjeljka u ponoć uhitila 319 prosvjednika. Mostovi Lambeth i Westminster u utorak su ponovno otvoreni za promet.
Skupine aktivista za borbu protiv klimatskih promjena okupirale su u utorak drugi dan zaredom dva najpoznatija trga u središtu Londona, nakon što je policija u ponedjeljak uhitila više od 300 prosvjednika te ponovno za promet otvorila dva mosta.

Regionalne skupine aktivista organizacije Extinction Rebellion, kojima su se pridružili aktivisti skupina Global Justice Rebellion i drugih, zatvorile su ponovno u utorak za promet Trg Trafalgar i Trg parlamenta, nakon što su mnogi aktivisti ondje proveli noć kampirajući.

Policija je objavila da je do ponedjeljka u ponoć uhitila 319 prosvjednika. Mostovi Lambeth i Westminster u utorak su ponovno otvoreni za promet nakon što su ih prosvjednici u ponedjeljak zatvorili.

Extinction Rebellion zatražio je više šatora i hrane na prosvjednom skupu u Millbanku, u blizini zgrade parlamenta, kako bi se zamijenilo one koje je zaplijenila policija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!