10:43 / 27.12.2019.

Autor: T.V./HRT/Hina

Lažni alarm na Bregani izazvala pedala za bežično okretanje stranica nota

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Najveći granični prijelaz između Hrvatske i Slovenije nije bio zatvoren zbog eksploziva, potvrdila je u petak slovenska policija. Uzbunu je izazvala pedala za bežično okretanje stranica nota u elektroničkom izdanju u prtljazi ruskog državljanina koju su policajci zamijenili za eksplozivnu napravu.
Najveći granični prijelaz između Hrvatske i Slovenije nije bio zatvoren zbog eksploziva, potvrdila je u petak slovenska policija. Uzbunu je izazvala pedala za bežično okretanje stranica nota u elektroničkom izdanju u prtljazi ruskog državljanina koju su policajci zamijenili za eksplozivnu napravu.

Granični prijelaz Obrežje/Bregana ponovno je otvoren nakon što je u petak prijepodne dva sata bio zatvoren za promet u oba smjera.

Lažni alarm izazvao je kofer u kojem je policija rendgenom otkrila "elektroničku napravu s izvorom struje", no nakon pregleda ustanovilo se da je riječ o pedali za bežično okretanje stranica nota u elektroničkom izdanju.

Pripadala je 32-godišnjem ruskom državljaninu, poznatom pijanistu Andreju Gugninu, koji je priveden i poslije pušten, a granični prijelaz ponovno je otvoren.

Gugnin se o incidentu oglasio na svom Facebook profilu.- Sumnjiv predmet detektiran u koferu jednog putnika nije bio opasan, što je pokazao pregled specijalne policijske postrojbe za eksplozivna sredstva, rečeno je novinarima u Policijskoj upravi Novo Mesto, zaduženoj za taj dio granice s Hrvatskom. Policija nije otkrila o kakvom je predmetu riječ.

Slovenska policija je priopćila da su granični policajci na istom prijelazu već više puta tretirali slučajeve opasnih sumnjivih predmeta, pa i bombi, te da je državnu granicu moguće stručno i odgovorno štititi samo dosljednim reagiranjem na svaku sumnjivu situaciju, prenosi slovenska novinska agencija STA.

Dok je trajala zabrana prometa na najvećem slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu, putnici su preusmjeravani na granični prijelaz Rigonce, a teretni promet na prijelaz Metlika-Jurovski Brod.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!