Stanje luksemburškog premijera zbog covida-19 ozbiljno, ali stabilno

04.07.2021.

17:54

Autor: P.F./Hina

Luksemburški premijer Xavier Bettel

Luksemburški premijer Xavier Bettel

Foto: Pool / Reuters

Luksemburški premijer Xavier Bettel u ozbiljnom je, ali stabilnom stanju nakon što je obolio od covida-19 te će i dalje ostati u bolnici, priopćila je u ponedjeljak vlada.

Xavier Bettel (48) počeo je 27. lipnja desetodnevno razdoblje izolacije, manje od 48 sati nakon europskog summita u Bruxellesu gdje je susreo druge europske čelnike. Tada je imao samo lakše simptome poput povišene tjelesne temperature i glavobolje.

Nijedan se sudionik samita nije smatrao njegovim bliskim kontaktom budući da su bile poštivane sve epidemiološke mjere, objavila je tada luksemburška vlada.

Xavier Bettel je dobio prvu dozu cjepiva AstraZenece 6. svibnja.

Luxembourg, zemlja od 630.000 stanovnika smještena između Njemačke, Belgije i Francuske, već se deset dana suočava s povećanim brojem zaraženih.

U subotu, za kada postoje zadnji podaci, bilo je 136 novozaraženih, što je broj koji je zadnji put bio zabilježen polovicom svibnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!