18:09 / 10.03.2020.

Autor: T.V./Hina

Macron: U Francuskoj je epidemija koronavirusa tek počela

Foto: Ludovic Marin/Pool via REUTERS

Foto: Ludovic Marin/Pool via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Mi smo na samom početku epidemije koronavirusa u Francuskoj, upozorio je francuski predsjednik Emmanuel Macron nakon nenajavljenog posjeta pozivnom centru hitne službe u jednoj pariškoj bolnici.
Mi smo na samom početku epidemije koronavirusa u Francuskoj, upozorio je u utorak francuski predsjednik Emmanuel Macron nakon nenajavljenog posjeta pozivnom centru hitne službe (Samu) u jednoj pariškoj bolnici.

- Tek smo na početku, trebamo biti jasni i svjesni, ponovio je novinarima tijekom tog posjeta pariškoj bolnici Necker-Enfants malades.

Pojačane su i zaštitne mjere u uredu francuskog predsjednika nakon što je jedan od predsjednikovih najbližih suradnika, šef ureda Parick Strzoda, bio u kontaktu s jednim pozitivnim. On se nalazi u samoizolaciji i radi od kuće.

Na pitanje o prelasku na treću razinu zaštite u Francuskoj, predsjednik je rekao da će se mjere razlikovati prema području na kojem će se donositi.

- Mislim da ne trebamo misliti da će se u određenom trenutku u našoj zemlji sve promijeniti. Trebamo ostati krajnje prilagodljivi, rekao je. Macron je također uputio poruku podrške i priznanje medicinskom osoblju i posebice onima u Samu, preplavljenim pozivima.

Uz 25 umrlih i 1412 potvrđenih slučajeva Covida-19, Francuska je druga najzahvaćenija europska zemlja, iza Italije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!