22:51 / 03.11.2020.

Autor: Hina/HRT

Mađarska opet uvodi izvanredno stanje zbog koronavirusa

Foto: REUTERS/Johanna Geron/Pool TPX IMAGES OF THE DAY

Foto: REUTERS/Johanna Geron/Pool TPX IMAGES OF THE DAY

Foto: - / REUTERS

Izvanredno stanje vladi će omogućiti da upravlja putem izvršnih uredbi.
Mađarska u ponoć uvodi izvanredno zdravstveno stanje i policijski sat zbog porasta broja slučajeva covida-19, što prijeti preopterećenjem bolnica, rekao je premijer Viktor Orban. Izvanredno stanje vladi će omogućiti da upravlja putem izvršnih uredbi.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ U KB Dubrava nestalo struje, nakratko se isključili respiratori 

- Vrijeme je za donošenje novih mjera kako bismo mogli očuvati funkcionalnost naših bolnica i zaštititi živote starijih. Moramo ostaviti po strani političke rasprave, treba nam brzo djelovanje i pravodobne mjere, rekao je Orban u videosnimci na Facebooku, dodajući da bi u suprotnom slučaju bolnice mogle biti preopterećene sredinom prosinca.

Orban je rekao da će zatražiti od parlamenta da potvrdi uvođenje izvanrednog stanja na 90 dana i uvede policijski sat koji će trajati od ponoći do 5 sati. U Mađarskoj su u utorak 84 osobe umrle od covida-19, a ukupno je 1973 umrlih od početka epidemije. Podaci Europskog instituta za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) pokazuju da je Mađarska na trećem mjestu u Europi po broju umrlih na milijun stanovnika, poslije Češke i Belgije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!