13:03 / 13.08.2020.

Autor: T.D./Hina

Manji pad broja novozaraženih u Sloveniji, 29 u zadnja 24 sata

Foto: Ljubljana/Pixabay

Foto: Ljubljana/Pixabay

Foto: - / -

U zadnje je vrijeme u Sloveniji primjetan trend da je među zaraženima više mladih nego na početku epidemije u ožujku i travnju kad su obolijevale najviše starije osobe.
U Sloveniji je u zadnja 24 sata s 856 testiranja potvrđeno 29 novih zaraza koronavirusom, dva manje nego prethodni dan, objavila je u četvrtak slovenska vlada.

Bolje u odnosu na dan prije je i stanje u bolnicama, pa je trenutno hospitalizirano 19 pacijenata primljenih s Covidom-19, što je četvero manje nego dan ranije, a samo dva pacijenta su na intenzivnom odjelu.

S bolničkog je liječenja na kućnu njegu otpušteno petoro pacijenata u zadnja 24 sata, a u tom razdoblju nije zabilježen nijedan novi smrtni slučaj, prema podacima ministarstva zdravstva.

Prema osvježenim podacima, u Sloveniji je trenutno 193 aktivno zaraženih osoba, a infekcije su u zadnja 24 sata zabilježene u 21 općini, najviše u samoj Ljubljani gdje ih je bilo pet. Među novozaraženima je njih 22 u dobnoj skupini do 34 godine starosti.

U zadnje je vrijeme u Sloveniji primjetan trend da je među zaraženima više mladih nego na početku epidemije u ožujku i travnju kad su obolijevale najviše starije osobe.

Kako u četvrtak prenose slovenski mediji, slovenska je vlada zanijekala nagađanja bi zbog toga mogao biti odgođen početak školske godine, navodno za dva tjedna.

Normalno je da školska godina počinje s 1. rujna i ne s 15., kazao je glasnogovornik slovenske vlade za Covid-19 Jelko Kacin, posebno upozorivši roditelje djece koji su na odmoru u "crvenim", epidemiološki najriskantnijim regijama i destinacijama, da se pravodobno vrate u Sloveniju kako djeca ne bi riskirala obvezu 15-dnevne karantene i kasnili s početkom obrazovnog procesa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!