17:11 / 09.02.2018.

Autor: HRT

Marijani Petir Nagrada makedonskog prijateljstva

-

-

Foto: - / -

Marijana Petir priznanje je dobila u znak zahvalnosti za snažnu podršku koju pruža Makedoniji unutar Europskog parlamenta i ostalih europskih institucija.
Hrvatskoj zastupnici u Europskom parlamentu Marijani Petir u Washingtonu je uručena Nagrada makedonskog prijateljstva. Priznanje joj je dodijelila Ujedinjena makedonska dijaspora, vodeća međunarodna nevladina organizacija koja promovira interese Makedonije i makedonske zajednice diljem svijeta, a čije je sjedište u glavnom gradu SAD-a.

Marijana Petir priznanje je dobila u znak zahvalnosti za snažnu podršku koju pruža Makedoniji unutar Europskog parlamenta i ostalih europskih institucija, kazao je na svečanom prijemu u Washingtonu predsjednik organizacije, Metodija A. Kolaski.

Zahvalivši na nagradi hrvatska je političarka kazala kako je Makedonija dio europske obtelji s kojom dijeli istu baštinu i vrijednost, te je u bliskoj budućnosti želi vidjeti kao članivu EU i NATO saveza.

Petir je u Washingtonu sudjelovala na 66. Molitvenom doručku čiji je domaćin američki Kongres.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!