13:12 / 13.08.2021.

Autor: Hina/HRT

Mijenja se način ispisa EU digitalnih COVID potvrda

Mijenja se načina ispisa EU digitalnih COVID potvrda

Mijenja se načina ispisa EU digitalnih COVID potvrda

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Mijenja se način ispisa EU digitalnih COVID potvrda koje sadržavaju ispisane pune vrijednosti temeljem kojih je osoba stekla status za izdavanje dokumenta, priopćeno je iz Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD).

AKD navodi kako od 13. kolovoza izdaju EU digitalne COVID potvrde koje sadržavaju ispisane pune vrijednosti podataka temeljem kojih je osoba stekla status za izdavanje dokumenta, umjesto dosadašnjeg ispisa šifri vrijednosti, a u skladu s tehničkom specifikacijom setova podataka za EU digitalne COVID potvrde Europske komisije od srpnja 2021.

Dokument tehničke specifikacije je dostupan na ovoj poveznici.

Ranije izdane EU digitalne COVID potvrde su važeće u obliku u kojem su izdane te nije potrebno podnositi zahtjeve za izdavanjem novih.

Agencija navodi i kako u sadržaju zapisa QR koda nije bilo promjena.

Osobe koje su zadužene za provjeru EU digitalnih COVID potvrda mogu ispravno validirati potvrde isključivo uz predočenje identifikacijskog dokumenta vlasnika nakon skeniranja QR koda, te je ova informacija također dodana na potvrdama.

Obavijest je objavljena i ovdje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!