19:13 / 07.04.2020.

Autor: P.F./HRT

Ministri znanosti: ne smanjivati ulaganja u istraživanja i inovacije

-

-

Foto: - / -

Postoji akcijski plan i platforme putem kojih znanstvenici i istraživači dijele znanstvena otkrića, a suradnju, rečeno je, treba povećati i boriti se protiv pseudoznanosti koja širi lažne vijesti.
Bez obzira na krizu, ne smiju se smanjivati ulaganja u istraživanja i inovacije - zaključak je neformalne videokonferencije ministara znanosti Europske unije, Švicarske i Norveške, koju je organizirala naša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Već postoji akcijski plan i platforme putem kojih znanstvenici i istraživači dijele znanstvena otkrića, a tu suradnju, rečeno je, treba povećati i boriti se protiv pseudoznanosti koja širi lažne vijesti i ne pridonosi izlasku iz globalne krize.

- Ulaganje u znanost i u obrazovanje, kako u mirnodopskim uvjetima kada nema krize, tako i sada kao imperativ. Nitko ne krene obrađivati polja kad je gladan, nego se to unaprijed priprema, da ne bi do gladi došlo, tako je i s krizom, rekla je ministrica Divjak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!