11:50 / 29.06.2020.

Autor: Dnevnik u podne/IMS/HRT

Ministrica Vučković predaje palicu njemačkoj kolegici

-

-

Foto: - / -

U tijeku je videokonferencija ministara poljoprivrede i ribarstva o održivom ribolovu i zakonodavnim prijedlozima u područjima politike poljoprivrede i ribarstva.
Ministri poljoprivrede i ribarstva u Europskoj uniji na videokonferenciji raspravljaju o održivom ribolovu i zakonodavnim prijedlozima u područjima politike poljoprivrede i ribarstva.

Nakon rasprave, hrvatska ministrica poljoprivrede Marija Vučković predat će palicu njemačkoj kolegici jer Njemačka od Hrvatske preuzima predsjedanje Vijećem Europske unije.

- Mi smo za vrijeme našeg predsjedanja bili suočeni s brojnim izazovima. Vrlo sam ponosna na svoj tim, koji se trudio da se proces donošenja odluka ne zaustavi zbog krize izazvane koronavirusom i u uvjetima izvanrednih okolnosti, izjavila je hrvatska ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

- Danas nama će najvažnije biti utvrditi gdje se nalazimo kada je riječ o zajedničkoj poljoprivrednoj politici, kao i koji su izazovi te ciljevi o kojima moramo razgovarati i s kojima se moramo suočiti, poručila je njemačka ministrica Julija Kloeckner.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!