13:10 / 15.04.2020.

Autor: HRT

MIZ: videokonferencija ministara zdravstva na visokoj razini EU

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/ilustracija

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/ilustracija

Foto: - / PIXSELL

Videokonferencija će se održati danas 15. travnja 2020. godine s početkom u 15 sati.
Iz Ministarstva zdravstva javljaju da će danas biti održana neformalna videokonferencija ministara zdravstva na visokoj razini EU. Njihov dopis prenosimo u cijelosti:

- Kao što je poznato, širenje Covida-19 tijekom proteklih tjedana uvelike utječe na svakodnevni život kako u Europskoj uniji, tako i u svijetu. Unatoč značajnim naporima uloženima u rješavanje izazova prouzročenih Covidom-19, i dalje postoje nepoznanice u pogledu ove nove vrste zarazne bolesti.

Hrvatsko predsjedništvo odlučilo je sazvati neformalnu videokonferenciju ministara zdravstva na visokoj razini  EU, s ciljem pregleda trenutne situacije i poduzetih mjera u borbi protiv Covida-19, te razmatranja mogućnosti i procjene učinkovitosti poduzetih mjera, te daljnjim pristupom predstojećim izazovima.

Videokonferencija će se održati danas 15. travnja 2020. godine s početkom u 15 sati. Očekivano trajanje videokonferencije je oko dva sata, nakon čega su u prostoru NSK predviđene izjave za medije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!