17:03 / 17.05.2020.

Autor: HRT

Moć tihog prosvjeda: Belgijski liječnici okrenuli leđa premijerki

Foto: Printscreen, Twitter

Foto: Printscreen, Twitter

Foto: - / -

Nesvakidašnji doček priredilo je medicinsko osoblje briselske bolnice premijerki. Video je postao viralan na društvenim mrežama.
Nesvakidašnji doček priredilo je medicinsko osoblje briselske bolnice Saint Peter premijerki Sophie Wilmès. Tijekom njezina službenog posjeta svi su joj okrenuli leđa. 

Video na kojem su medicinari okrenuli leđa belgijskoj premijerki postao je viralan na društvenim mrežama. Naime, u Belgiji je preko 9.000 ljudi umrlo od posljedica zaraze koronavirusom.

"Prosvjed protiv premijerke Sophie Wilmes, bolnice St. Pierre u Bruxellesu", tvitnuo je novinar dok je dijelio videozapis incidenta. Prema izvještaju Brussel Timesa, hladni prijem bio je odgovor na vladin pristup medicinskim zdravstvenim radnicima usred tekuće krize Covid-19.

Osim što su razočarani smanjenjem proračuna i niskim plaćama, medicinari nisu bili zadovoljni i što vlada pokušava „zaposliti nekvalificirano osoblje za pružanje podrške medicinskom sestru“ umjesto da angažira obučene stručnjake, navodi se u izvješću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!