MOL: Odbijanje Hernadijeve ustavne tužbe još jedan teško objašnjiv pravni postupak

19.04.2023.

15:35

Autor: Hina/HRT

Zsolt Hernadi/Arhivska fotografija

Zsolt Hernadi/Arhivska fotografija

Foto: Boris Scitar / PIXSELL

Mađarska MOL grupa ocijenila je da je odbijanje ustavne tužbe čelnika te energetske kompanije Zsolta Hernadija još jedan teško objašnjiv postupak, s obzirom da su tri suda zaključila da nije bilo korupcije prilikom MOL-ovog preuzimanja vlasništva u Ini.

- Odlukom Ustavnog suda Republike Hrvatske, kojom je odbijena tužba predsjednika Uprave i glavnog izvršnog direktora MOL-a, došli smo do još jednog poglavlja u nizu teško objašnjivih pravnih postupaka, stoji u MOL-ovoj reakciji.

Naime, Ustavni sud u utorak je odbio ustavnu tužbu čelniku mađarskog MOL-a podnijetu protiv presude Vrhovnog suda kojom je odbijena Hernadijeva žalba i potvrđena presuda zagrebačkog Županijskog suda.

Presudom Županijskog suda Hernadi je osuđen na dvije godine zatvora zbog davanja mita bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Iz MOL-a su ocijenili da Hrvatska ponovno nije uzela u obzir presude tri neovisna međunarodna suda koji su jednoglasno zaključili da nije bilo korupcije prilikom MOL-ovog preuzimanja vlasništva u Ini.

- Ako nije bilo davanja mita, onda ne može postojati ni onaj koji daje mito, pa je cijeli postupak, kako smo uvijek tvrdili, neutemeljen i protiv Zsolta Hernadija i MOL-a, rezoniraju iz MOL-a.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!