12:48 / 13.05.2018.

Autor: M.M./Hina

Muzeju betinske drvene brodogradnje nagrada za najbolji Europski muzej godine

-

-

Foto: - / -

Muzej iz Betine otvoren je u kolovozu 2015. godine s namjerom da se očuva drevna tradicija drvene brodogradnje u Betini na Murteru.
Muzej betinske drvene brodogradnje osvojio je nagradu Siletto Prize 2018. za najbolji Europski muzej godine, koju dodjeljuje panel sudaca Europskog muzejskog foruma najboljem europskom muzeju u kategoriji rada s lokalnom zajednicom 'Museums and communities'.

Nagrada je dodijeljena sinoć na gala večeri u Muzeju poljskih Židova u Varšavi, doznaje se od načelnika općine Tisno Ivana Klarina.

Ovo je jedno veliko priznanje ne samo našem otoku Murteru nego i cijeloj hrvatskoj državi. Kao osobi koja je s brojnim timom sudjelovala u kreiranju našeg Muzeja, još jednom svima čestitke, istaknuo je Klarin u povodu dodjele nagrade.

EMYA nagrada je jedna od najznačanijih nagrada koja se dodjeljuje u svijetu muzeja na razini Europe još od 1977., što je potaknulo Vijeće Europe na osnivanje Europskog muzejskog foruma, čija je svrha promicanje muzejske djelatnosti.

Muzej iz Betine otvoren je u kolovozu 2015. godine  s namjerom da se očuva drevna tradicija drvene brodogradnje u Betini na  Murteru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!