12:26 / 02.10.2019.

Autor: M.Š./HRT

MVEP: Čovjek koji se pokušao samozapaliti u Bruxellesu nije hrvatski državljanin

Foto: Jasna Paro/HRT

Foto: Jasna Paro/HRT

Foto: - / HRT

Ispred zgrade Europske komisije u Bruxellesu jedna osoba pokušala se ozlijediti zapaljenjem.
Muškarac se pokušao zapaliti prijepodne ispred sjedišta Europske komisije u Bruxellesu prije nego ga je okružila policija, izvijestili su novinari agencije France Pressea.

Na prostoru ispred zgrade Berlaymont, sjedišta europske izvršne vlasti, muškarac je uzeo kanister s benzinom i izviknuo nešto ali su ga zaštitari brzo polili vodom. Policajci su ga svladali i stavili mu na ruke lisičine, pokazuju snimke koje je načinio France Presse. Zatim je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu, rekao je policijski izvor.

Situaciji ispred zgrade EK-a svjedočila je HRT-ova dopisnica iz Bruxellesa Jasna Paro.

James  Crips iz Telegrapha objavio je da su vatrogasci i policija zgrabili čovjeka koji je prijetio da će se zapaliti ispred EK-a.

Kazao je i da nema znakova da je bila riječ o nekom političkom prosvjedu.

MVEP: Muškarac nije hrvatski državljanin

Muškarac koji se u srijedu pokušao zapaliti ispred sjedišta Europske komisije u Bruxellesu nije hrvatski državljanin, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, suprotno ranijim vijestima francuske agencije France Presse.

- MVEP izvješćuje da, prema dostupnim službenim informacijama, osoba odgovorna za današnji incident kod zgrade Europske komisije u Bruxellesu nije hrvatski državljanin, objavio je MVEP na upit Hine.

AFP je ranije objavio da je muškarac koji se pokušao zapaliti prije nego ga je okružila policija bio Hrvat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!