21:38 / 14.10.2020.

Autor: HRT/Hina

MVP Belgije: Istra jedina "zelena" regija na svjetskoj korona karti

Pula, foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Pula, foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Belgije, Istarska županija trenutno je najuspješnija regija u sprječavanju širenja koronavirusa i jedina "zelena" regija na svjetskoj korona karti.
Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Belgije, Istarska županija trenutno je najuspješnija regija u sprječavanju širenja koronavirusa i jedina "zelena" regija na svjetskoj korona karti.

➡️ Istra i Varaždin na belgijskoj zelenoj listi 

- Mislim da to treba uzeti s oprezom, ali su brojke ipak indikativne. Iza njih stoji jedan model koji se temelji na  sustavnom radu, suradnji na svim razinama i disciplini. Na žalost sada ulazimo u fazu kada svi moramo dati najbolje od sebe da zadržimo ovakvu situaciju, istaknuo je pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a Boris Miletić. Istaknuo je i da su sada "pred nama dani u kojima moramo sačuvati zdravstveni sustav, ali i život mora ići dalje. To znači da gospodarstvo ne smije patiti. Nadam se da će se Istra na ovoj karti i dalje zeleniti",  poručio je.

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac u povodu objave belgijskog ministarstva rekao je kako Istarska županija zahvaljujući rezultatima u borbi protiv koronavirusa može biti uzor svima ostalima. Istaknuvši kako je takva situacija rezultat suradnje i razumijevanja građana i svih nadležnih institucija, Kozlevac je podsjetio da se građani Istre neprekidno već tri mjesec pridržavaju mjere nošenja maski u zatvorenim prostorima i da to očito daje rezultate.

- To je mjera koja traži najmanju žrtvu od svih nas, a pokazala se kao najuspješnija u prevenciji, zaključio je Kozlevac.

Prije tjedan dana uz Istarsku županiju među najuspješnijim su regijama u Europi u sprječavanju širenja koronavirusa, prema podacima koje je objavilo Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Belgije, bila je i Varaždinska županija dok su na karti zelenim bile označene još i jedna regija u Švedskoj, četiri u Poljskoj, dvije u Bugarskoj te dvije u Italiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!