14:17 / 11.10.2019.

Autor: T.D./Hina

Napad u Manchesteru: napadač uhićen pod sumnjom za terorizam

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: - / -

Četvero ljudi ozlijeđeno je u incidentu u petak u Manchcesteru nakon napada nožem, objavili su liječnički i policijski izvori.
Muškarac u dobi od četrdesetak godina uhićen je pod sumnjom za terorizam nakon napada hladnim oružjem u kojem je u petak ozlijeđeno nekoliko osoba u trgovačkom centru u Manchesteru, objavila je britanska policija.

Napadač je djelovao sam a njegovi motivi zasad nisu poznati, pojasnio je na konferenciji za novinare dužnosnik mančesterske policije Russ Jackson.

- Najprije je uhićen za težak napad i odveden u pritvor, rekao je Jackson, dodajući da je sada to preinačeno te da je uhićen pod sumnjom za teroristički čin.

Agencija Reuters javila je da su u napadu nožem ranjene četiri osobe u trgovačkom centru Arndale u Manchesteru.

Liječnički izvori kazali su da pružaju pomoć ozlijeđenima, a policija je objavila da je na mjestu incidenta u trgovačkom centru Arndale, nakon što su dobili dojavu o napadima.

- Na mjestu događaja zatekli smo četiri ozlijeđene osobe kojima smo pružili pomoć, kazala je glasnogovornica lokalne hitne službe.

Trgovački centar je evakuiran a na poprište napada pristigle su mnoge liječničke i policijske ekipe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!