22:32 / 04.03.2020.

Autor: D.M./HRT

Neformalni sastanak ministara obrane u Zagrebu

Foto: MORH / T. Brandt

Foto: MORH / T. Brandt

Foto: - / -

Sastankom predsjeda visoki predstavnik Josep Borrell. Prisustvuje i glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.
U sklopu predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a u Zagrebu je počeo neformalni sastanak ministara obrane država članica čiji je domaćin ministar obrane Damir Krstičević. Sastankom predsjeda visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Europske komisije Josep Borrell. Prisustvuje i glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.Prvog dana održavanja neformalnog sastanka ministara obrane u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, održana je radna večera na kojoj je uz visokog predstavnika Borrella i ministre obrane članica Europske unije, sudjelovao i glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

Krstičević: Vjerujem da ćemo zaključcima pridonijeti sigurnoj Europi

Ministar Damir Krstičević najavio je kako će na sastanku biti riječi o prioritetima EU-a u području obrane, jačanju europske obrambene suradnje i suradnji s NATO-om. "Očekujem sadržajnu i konstruktivnu raspravu i vjerujem da ćemo svojim zaključcima pridonijeti sigurnoj i stabilnoj Europi”, rekao je Krstičević te najavio i susrete s ministricom obrane Francuske i ministrom obrane Portugala s kojima će razgovarati o jačanju suradnje u području obrane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!