08:59 / 25.06.2018.

Autor: D.M./HRT

Nikad veća potpora protuimigrantskoj Alternativi za Njemačku

Foto: Printscreen, bild.de

Foto: Printscreen, bild.de

Foto: - / -

Anketa, koju su objavile novine Bild am Sonntag, pokazala je da savez Angele Merkel podupire 31 posto ispitanika, što je dva postotna boda manje nego u prošloj anketi. Potpora AfD-u porasla je za jedan bod.
Podjele u konzervativnom bloku njemačke kancelarke Angele Merkel smanjile su potporu njezinoj "velikoj koaliciji" i pogurale protuimigrantsku Alternativu za Njemačku prema dosad najvećoj zabilježenoj popularnosti.

Anketa, koju su objavile novine Bild am Sonntag, pokazala je da savez Angele Merkel podupire 31 posto ispitanika, što je dva postotna boda manje nego u prošloj anketi. Potpora AfD-u porasla je za jedan bod te je sada na 16 posto. Socijaldemokrati, koalicijski partneri konzervativaca, ostali su na 18 posto.

Pitanje migranata unijelo je razdor u dugogodišnji savez konzervativaca i postalo najozbiljniji izazov vodstvu kancelarke Merkel, pokrenuvši i pitanje mogućeg kolapsa njezine koalicije malo više od 100 dana nakon što je stupila na vlast.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!