Nizozemci šetnjom pasa zaobilaze policijski sat

21.01.2021.

20:30

Autor: Hina

default error photo
Policijski sat na snazi je od subote i trajat će od 21 sat do 4.30. Iznimke će se napraviti za osnovne usluge, uključujući dostavu hrane, paketa i za one koji trebaju izvesti pse u šetnju.
U strahu da će biti uhvaćeni za vrijeme policijskog sata, Nizozemci su se dosjetili kreativnih rješenja da zaobiđu pravila pa se prijavljuju za šetanje pasa i naručuju uniforme poznatih dostavljačkih tvrtki.

Policijski sat na snazi je od subote i trajat će od 21 sat do 4.30 i to će biti prvi policijski sat uveden u toj zemlji od Drugog svjetskog rata. Iznimke će se napraviti za osnovne usluge, uključujući dostavu hrane, paketa i za one koji trebaju izvesti pse u šetnju.

Web stranica koja spaja vlasnike pasa s volonterima koji će njihove pse odvesti u šetnju zatrpana je ponudama.

- Obično dobijemo 10 ponuda tjedno, a od utorka i najavljenog policijskog sata zaprimili smo 300, rekao je Jos van Prooijen, voditelj neprofitne stranice www.matcheenleenhond.nl.

Online trgovina Marktplaats.nl obustavila je prodaju jakni i odjeće poznatih dostavljačkih tvrtki kao odgovor na nagli porast potražnje, objavio je list Algemeen Dagblad.

Neki prodavači nudili su prazne kutije za dostavu s početnom cijenom od 50 eura. Kazna za kršenje policijskog sata je 95 eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!