11:11 / 22.02.2021.

Autor: T.V./Hina

Nizozemska istražuje zbog čega su Boeingu 747 otpali dijelovi motora

Boeing 737 MAX

Boeing 737 MAX

Foto: Marco Bello / File Photo/REUTERS

Nizozemski Odbor za sigurnost priopćio je da istražuje zbog čega su Boeingu 747-400 otpali dijelovi motora ubrzo nakon polijetanja iz zračne luke u Maastrichtu u subotu.

Teretnom zrakoplovu otpali su većinom manji metalni dijelovi iznad južnoga grada Meerssena u subotu poslijepodne, prouzročivši štetu na automobilima i lakše ozlijedivši jednu ženu, izvijestili su lokalni mediji.

- Naša istraga je još uvijek u preliminarnoj fazi, prerano je izvući zaključke, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica odbora za sigurnost.

Očevici su rekli da su vidjeli kako gori jedan od motora zrakoplova, koji je potom sigurno sletio u belgijsku zračnu luku u Liegeu, 30-ak kilometara južno od Maastrichta.

Boeing je preporučio u nedjelju obustavu leta zrakoplova 777 pošto su avionu kompanije United Airlinesa tog tipa otpali dijelovi nad Denverom u SAD-u tijekom vikenda nakon kvara desnog motora.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!