06:52 / 10.06.2018.

Autor: D.M./Hina

Nizozemska ukida ograničenja za hrvatske radnike, MVEP pozdravlja odluku

-

-

Foto: - / -

Time za hrvatske radnike unutar EU-a ograničenje postoji još samo u Austriji, Sloveniji i Ujedinjenom Kraljevstvu, koje će ga ukinuti 1. srpnja ove godine.
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozdravilo je odluku Nizozemske o ukidanju ograničenja rada za hrvatske državljane za pristup nizozemskom tržištu, priopćeno je u subotu iz MVEP-a.

Nizozemska je u petak donijela odluku kako će izvijestiti Europsku komisiju da neće više produljivati tranzicijsko razdoblje za ograničenje rada za hrvatske državljane za pristup nizozemskom tržištu, stoji u priopćenju. Hrvatska će vlada na tu odluku odgovoriti uzajamnim ukidanjem dosadašnjeg ograničenja za nizozemske državljane za pristup hrvatskom tržištu.

Međusobno omogućavanje slobode kretanja radnika potvrda je daljnjeg jačanja međusobnog povjerenja i velik poticaj odličnoj gospodarskoj i ukupnoj suradnji dviju država, priopćilo je Ministarstvo. Time za hrvatske radnike unutar EU-a ograničenje postoji još samo u Austriji, Sloveniji i Ujedinjenom Kraljevstvu, koje će ga ukinuti 1. srpnja ove godine, stoji na stranicama Ministarstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!