09:54 / 06.04.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Nizozemskom teretnom brodu prijeti potonuće nakon dramatične evakuacije

Nizozemskom teretnom brodu prijeti potonuće

Nizozemskom teretnom brodu prijeti potonuće

Foto: Ilustracija / Pixabay

Posada nizozemskog teretnog broda evakuirana je po olujnom vremenu kod norveške obale u ponedjeljak, rekli su u utorak lokalni dužnosnici, dok je brod ostao ploviti i prijeti mu potonuće.

Neki od 12 članova posade su skočili u ocean prije nego što ih je spasio helikopter, a drugi su spašeni direktno s palube, vidi se na videu koju je objavio Norveški centar za koordinaciju spašavanja.

Svi su na sigurnom, ali plovilu koje je trenutačno na Sjevernom moru oko 130 kilometara od obale, prijeti potonuće, rekao je norveški dužnosnik.

- Brodu je tijekom noći otkazao glavni motor, postoji rizik da se prevrne i potone, rekao je za NRK Hans Petter Mortenson iz Norveške obalne uprave i dodao da bi to moglo prouzročiti izlijevanje dizela i loživih ulja iz spremnika.

Izgrađen 2015. i registriran u Nizozemskoj, Eemslift Hendrika je brod za prijevoz jahti i manjih plovila na palubi, prema podacima tvrtke Starclass Yacht Transport sa sjedištem u Monaku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!