Njemačka internetska trgovina odjeće otpušta stotine radnika

21.02.2023.

15:29

Autor: M.M./Hina/HRT

Njemačka internetska trgovina odjeće otpušta stotine radnika

Njemačka internetska trgovina odjeće otpušta stotine radnika

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Njemačka internetska trgovina odjeće Zalando najavila je u utorak da će zbog posustajanja prodaje ugasiti stotine radnih mjesta.

"Program (gašenja radnih mjesta) obuhvatit će brojne dijelove Zalanda, uključujući i višu upravnu razinu", stoji u priopćenju kompanije.

"Još ne znamo pouzdano kako će utjecati na pojedina područja, znamo tek da neće obuhvatiti naše operativne uloge u kontaktu s kupcima u logističkim centrima, korisničkoj službi i prodajnim mjestima, ni operativne uloge u našem Zalando Studiosu", priopćili su.

Zalando ima oko 17.000 zaposlenih, a u Hrvatskoj posluje od srpnja 2021. godine.

Kompaniji je u pandemijskoj 2020. i 2021. na ruku išlo okretanje potrošača kupnji na internetu, ali u 2022. utjecaj pandemije postupno je izblijedio, a makrogospodarsko okruženje postalo je "izazovnije", istaknuli su.

Prije dva tjedna Zalando je izvijestio da je prošlu godinu zaključio s prihodom od 10,4 milijarde eura, na razini 2021. Operativna dobit više je nego prepolovljena, na 187 milijuna eura. U 2021. prihod im je poskočio za 30 posto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!