Njemačka: Nema naznaka da iza sabotaže željeznice stoji strana država

09.10.2022.

15:30

Autor: P.F./Hina

Deutsche Bahn

Deutsche Bahn

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Njemačka policija objavila je kako ne odbacuje da iza moguće sabotaže komunikacijskih kablova željeznice u subotu stoje politički motivi, no i da nema naznaka da su to učinile druge države ili strani teroristi.

Glasnogovornik berlinske policije objavio je da se i dalje istražuje sabotaža komunikacijske infrastrukture u Berlinu i Herneu u Sjevernoj Rajni Vestfaliji zbog koje je na sjeveru države željeznički promet bio prekinut na oko tri sata.

To nije prvi napad na komunikacijske veze željezničke tvrtke Deutsche Bahn, no najveći je proteklih godina. Sabotaže se često vežu za lijeve ekstremiste, piše Reuters.

Njemačka željeznica u subotu je objavila da je uzrok višesatnih velikih problema u željezničkom prometu u sjevernoj Njemačkoj bila sabotaža na kablovima za komunikaciju.

Prekid u subotu podigao je uzbunu nakon što su NATO i Europska unija prošli mjesec naglasili potrebu zaštite ključne infrastrukture, nakon sabotaže na plinovodu Sjeverni tok.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!