12:38 / 24.10.2021.

Autor: Hina/HRT

Njemačka proglasila Hrvatsku i Bugarsku visokorizičnim područjima

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Njemačka je u nedjelju uvrstila Hrvatsku i Bugarsku na popis visokorizičnih područja pa će osobe koje se nisu cijepile ili preboljele COVID-19 nakon povratka iz tih zemalja morati provesti najmanje pet dana u karanteni.

Još tri članice EU-a Rumunjska, Litva i Slovenija već se nalaze na popisu njemačkog Instituta Robert Koch (RKI) za kontrolu bolesti.

U Europi raste broj slučajeva i hospitalizacija - ponegdje iznimno visok, ovisno o zemlji, a dolazi sve hladnije vrijeme i u nekim područjima je zastoj u cijepljenju.

Njemačka je oko 70 zemalja proglasila visokorizičnima. Osobe koje nisu preboljele COVID-19 ili se potpuno cijepile, nakon povratka u Njemačku moraju biti 10 dana u karanteni. To razdoblje može se skratiti ako osoba bude negativna na testu nakon pet dana.

Uz Hrvatsku i Bugarsku, u nedjelju su na popis dodani Kamerun, Singapur i Kongo. Kenija, Kosovo, Irak i Honduras uklonjeni su s popisa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!