16:25 / 16.05.2021.

Autor: Hina/HRT/D.S.

Njemački predsjednik predviđa dugoročne posljedice pandemije

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier

Foto: Annegret Hilse / REUTERS

Pandemija koronavirusa ostavit će dugoročne rane na društvu, upozorio je njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier na ekumenskoj konferenciji u Frankfurtu.

- Društvene posljedice virusa neće jednostavno nestati sa zadnjim cijepljenjem, posljednjom mjerom, kazao je Frank-Walter Steinmeier u završnom obraćanju skupu.


Njemački predsjednik predviđa da neće biti potpunog povratka na staro. Međutim, ponovni susret s obitelji i prijateljima, rukovanje, zagrljaj i održavanje misa onakvih kakvima ih poznajemo - svi se tome radujemo, poručio je Steinmeier.


Žestoko smo se borili po pitanju virusa i obveznog nošenja maski, restrikcija i ublažavanja, vrtića i škola, cjepiva i prioriteta za cijepljenje, dodao je.

Mnogima su propale veze, prijateljstva su se raspala, a obitelji su bile podijeljene, istaknuo je njemački predsjednik.


Ekumenska konferencija je pokazala da katolici i protestanti imaju više zajedničkog od onoga što ih dijeli, rekao je Steinmeier, dodavši da se to odnosi i na društvo u cjelini. Stoga je pozvao na izgradnju mostova između onih koje je pandemija učinila neprijateljima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!