Norveška: Rekordna zapljena 800 kg kokaina u Oslu

30.03.2023.

23:00

Autor: V.K./HRT/Hina

Norveška policija

Norveška policija

Foto: - / Shuttertock

Norveška policija priopćila je u četvrtak da je ovog tjedna u Oslu zaplijenila oko 800 kg kokaina skrivenog u kamionu s voćem, što je dosad najveća količina otkrivena u nekoj skandinavskoj zemlji.

- Zasad je ovo najveća količina zaplijenjena u Norveškoj i njezina se vrijednost procjenjuje na nekoliko desetaka milijuna eura", rekla je načelnica policije Osla Grete Lien Metlid na konferenciji za novinare.

Zapljena se dogodila ovog tjedna u središtu norveškoga glavnog grada, na mjestu koje nije otkriveno.

- Nitko nije uhićen u ovom slučaju, dodala je Lien Metlid.

- Jedna od pretpostavki je da droga nije bila namijenjena Norveškoj ni norveškom tržištu i ta je količina neuobičajena za zemlju koja ima 5,4 milijuna stanovnika, dodala je.

Zapljena se dogodila, navode norveške vlasti, nakon slične u njemačkoj saveznoj zemlji Brandenburgu.

Njemački carinici i policajci pronašli su početkom ovog tjedna velike količine kokaina u kamionu s voćem i upozorili na to norveške kolege jer je istraga pokazala da je slična pošiljka otpremljena u Norvešku, rekao je Tim Gurrik, šef norveških carinika.

- Zaplijenjena količina droge više je nego dvostruko veća od ukupno zaplijenjene droge u Norveškoj u posljednjih pet godina, istaknuo je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!