Od danas aktivna web stranica www.euro.hr

12.07.2022.

17:25

Autor: HRT

Web stranica www.euro.hr

Web stranica www.euro.hr

Foto: euro.hr / HRT

Nakon što je Vijeće Europske unije donijelo Odluku o pridruživanju Republike Hrvatske europodručju, aktivirana je web stranica Vlade RH i Hrvatske narodne banke www.euro.hr s najvažnijim informacijama o uvođenju eura u našoj zemlji.

Građani, poduzetnici, mediji i ostali zainteresirani mogu se putem stranice informirati i dobiti odgovore na brojna pitanja vezana uz euro, poput onih o fiksnom tečaju konverzije, dvojnom iskazivanju cijena, obilježjima kovanica i novčanica eura, rokovima zamjene novčanica i kovanica kuna za eure i zaštiti potrošača tijekom procesa uvođenja eura.

Stranica će se redovno ažurirati i nadopunjavati dodatnim informacijama te odgovorima na često postavljena pitanja. Na stranici www.euro.hr bit će dostupne i korisne informacije ostalih ključnih dionika čije je sudjelovanje dio procesa zamjene kune eurom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!