21:57 / 28.05.2020.

Autor: T.V./Hina

Odgođene rasprave u Mladićevom žalbenom postupku

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

UN-ov sud za ratne zločine na području bivše Jugoslavije do daljnjega je odgodio saslušanja u žalbenom postupku bivšeg vojnog vođe bosanskih Srba Ratka Mladića.
UN-ov sud za ratne zločine na području bivše Jugoslavije u četvrtak je do daljnjega odgodio saslušanja u žalbenom postupku bivšeg vojnog vođe bosanskih Srba Ratka Mladića zbog njegovog zdravstvenog stanja i ograničenja putovanja uslijed pandemije koronavirusa. 

Mladić, koji je 2017. osuđen na kaznu doživotnog zatvora  za ratne zločine i genocid tijekom rata u Bosni i Hercegovini devedesetih godina prošlog stoljeća, oporavlja se od operacije benignog tumora debelog crijeva.

Suci su rekli da ograničenja putovanja i druga ograničenja onemogućuju održavanje saslušanja od 16. lipnja te naveli ocjenu sudskih službi da je 78-godišnji Mladić "u skupini visokog rizika zbog njegove dobi i medicinske povijesti". Mladić je u ožujku

Prizivno vijeće je do sudskih službi zatražilo da svakih deset dana izvješćuju o stanju kako bi se "što je prije moguće" odredio novi datum saslušanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!