19:36 / 06.04.2020.

Autor: HRT

Održana videokonferencija ministara obrane EU-a

Foto: MORH, F. Klen

Foto: MORH, F. Klen

Foto: - / -

Poslijepodne je održana videokonferencija ministara obrane Europske unije o suočavanju s pandemijom izazvanom koronavirusom.
Poslijepodne je održana videokonferencija ministara obrane Europske unije o suočavanju s pandemijom izazvanom koronavirusom. Sjednicom je predsjedao visoki predstavnik Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

Na konferenciji se razgovaralo o doprinosu obrambenog sektora u suočavanju s globalnom pandemijom uzrokovanom koronavirusom. Također, razmijenjena su nacionalna iskustva u pružanju vojne potpore civilnom institucijama pri čemu je naglašena potreba za daljnjom suradnjom i solidarnosti zemalja članica EU.

Uoči sjednice, ministar obrane Damir Krstičević rekao je da je Hrvatska pravodobno reagirala na pojavu bolesti, a u sprečavanju širenja pandemije u zdravstvenom sustavu znatno je pomogla i Hrvatska vojska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!