11:15 / 19.03.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

Orban: Još milijun cijepljenih, pa blaže mjere

Viktor Orban

Viktor Orban

Foto: Attila Volgyi / XINHUA/PIXSELL

Mađarska može početi prvu fazu ublažavanja ograničenja koronavirusa nakon što se cijepi još milijun građana, i postoje dobri izgledi da ćemo imati ljeto bez mjera ograničenja, rekao je premijer Viktor Orban za javni radio, dodajući da su se bolnice uspješno nosiile s rekordnim valom zaraza.

U Mađarskoj je dosad cijepljeno gotovo 1,5 milijun ljudi

Orban želi postići da se imunizira što više ljudi, kako bi se ponovno otvorilo i pokrenulo gospodarstvo, koje je prošle godine zabilježilo pad za 5,1 posto.


- Dosad je cijepljeno oko 1,5 milijun Mađara, a ograničenja bi se mogla početi ublažavati kad se taj broj popne na 2,5 milijuna, odnosno na četvrtinu stanovništva, rekao je Orban.


Ponovio svoju potporu mađarskom korištenju kineskih i ruskih cjepiva, koje je kao prva zemlja Europske unije odobrila i primijenila.

U Mađarskoj je  dnevni broj zaraženih koronavirusom u petak dosegnuo novi rekord od 10.759, objavila je vlada na svojoj web stranici s informacijama o epidemiji bolesti COVID-19.


Premašen je i dnevni rekord broja umrlih, koji sada iznosi 213. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!