Osobe s hrvatskim dokumentima optužene za pljačkanje stanova u Španjolskoj

25.11.2021.

11:39

Autor: M.M./Hina/HRT

Osobe s hrvatskim dokumentima optužene za pljačkanje stanova u Španjolskoj

Osobe s hrvatskim dokumentima optužene za pljačkanje stanova u Španjolskoj

Foto: Jon Nazca / Reuters

Španjolska policija uhitila je ženu i muškarca s hrvatskim dokumentima osumnjičene za pljačku pet stanova u sjeveroistočnom gradu Zaragozi, čime je razmontirala još jednu putujuću bandu, priopćila je policija.

Građani su prijavili krađe pa je policija pojačala ophodnju te u centru grada primijetila osumnjičene osobe. Pratila ih je te uhitila 21-godišnju ženu i 24-godišnjeg muškarca kada su izlazili iz jedne zgrade.

- Na jednom od stanova bila je odvaljena brava, a kod osumnjičenih je pronađeno oruđe za obijanje brava, nakit i gotovina, izvijestila je policija.

Policija je zatim dobila nalog za pretres objekta u kojem su boravile dvije osobe zadnjih dana. Ondje je pronašla lažne dokumente, zbog čega je muškarac optužen i za falsificiranje dokumenata. Pronađeno je 400 eura u gotovini i jeftini nakit.

Od 16. studenog kada su te dvije osobe došle u Zaragozu dogodilo se najmanje pet pljački stanova uz obijanje brava na isti način, pa su žena i muškarac optuženi i za to.

Istražni sudac ih je saslušao pa im odredio pritvor.

U ponedjeljak je, pak, u sjevernom gradu Palenciji uhićena žena s hrvatskim dokumentima pod optužbom da je došla ondje iz 770 kilometara udaljene Girone zajedno s još dvije žene kako bi pljačkala stanove.

Ove godine je diljem Španjolske uhićeno najmanje 15 osoba s hrvatskim dokumentima pod sumnjom za pripadnost putujućim bandama koje diljem zemlje pljačkaju stanove i kuće.

Najviše uhićenja bilo je tijekom ljeta kada su stanovnici na godišnjim odmorima a ulice pune turista.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!