15:57 / 19.04.2020.

Autor: P.F./Hina/HRT

Pahor na hrvatskom uputio podršku, Milanović zahvalio

Foto: Ured predsjednika RH

Foto: Ured predsjednika RH

Foto: - / -

Predsjednik Republike Zoran Milanović zahvalio je na twitteru slovenskom kolegi Borutu Pahoru na poruci solidarnosti i ohrabrenja.
Predsjednik Republike Zoran Milanović zahvalio je na twitteru slovenskom kolegi Borutu Pahoru na poruci solidarnosti i ohrabrenja.

- Dragi Borut Pahor, solidarnost nam je danas svima potrebna kao rijetko kada ranije. Hvala tebi i svim prijateljima u Sloveniji na podršci. U ime hrvatskih građanki i građana šaljem podršku prijateljskoj Sloveniji koja je pokazala odgovornost i sposobnost u ovim nesigurnim i kompliciranim vremenima. Nadam se i vjerujem da ćemo iz ove krize svi izaći kao bolji i mudriji ljudi, piše na twitter profilu ureda predsjednika.


Pahor poručio Hrvatima: Zajedno ćemo pobijediti koronavirus

Slovenski predsjednik Borut Pahor uputio je u nedjelju poruku solidarnosti i ohrabrenja hrvatskom kolegi Zoranu Milanoviću i svim hrvatskim građanima i naglasio da ćemo zajedno pobijediti koronavirus. 

- Izražavamo duboko divljenje hrvatskom narodu koji pokazuje odlučnost, hrabrost i nadu u ovim teškim vremenima, poručio je Pahor na hrvatskom jeziku, u poruci objavljenoj na Twitteru. 

- Slovenija osjeća vašu žalost i iskreno se raduje vašim uspjesima, rekao je. 
Naglasio je da ćemo ujedinjeni s drugim europskim narodima zajedno pobijediti koronavirus.

- Sve će biti u redu, zaključio je. 

Pahor je zadnjih dana uputio poruke narodima nekoliko europskih država, uključujući Britance, Čehe, Francuze, Španjolce i Talijane.

U Sloveniji je 1330 ljudi zaraženo koronavirusom, a 74 ih je od toga umrlo. U Hrvatskoj ih je nešto više zaraženih, 1871, a umrlo je 47 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!