22:11 / 30.05.2020.

Autor: I.Z./Hina

Parkovi u Parizu otvoreni nakon dva mjeseca

Foto: Christian Hartmann/ REUTERS

Foto: Christian Hartmann/ REUTERS

Foto: - / REUTERS

U Francuskoj broj slučajeva od koronavirusa nastavlja opadati. U bolnicama se nalazi 14.380 oboljelih od covida-19, dok je dan ranije taj broj iznosio 14.695.
Parkovi i vrtovi u Parizu ponovno su otvoreni nakon pauze duže od dva mjeseca u svrhu suzbijanja koronavirusa.

Pariška gradonačelnica Anne Hidalgo, koja se kandidira za još jedan mandat, posjetila je gradski park i preporučila građanima da nose zaštitne maske, iako to nije obvezno.

- Konačno slobodni, rekla je Parižanka Anne na ulazu u Luksemburški park. Osjećaj je kao da ste pušteni iz neke vrste zatvora.

Parkovi su zatvoreni sredinom ožujka, u isto vrijeme kad i ostale javne službe, zbog strogih mjera karantene.

Pariz je posebno jako pogođen pandemijom, no kako broj zaraženih opada, francuski premijer Edouard Philippe dao je zeleno svjetlo ponovnog otvaranja u četvrtak.

Sada su dopušteni piknici, no broj ljudi koji se mogu sastajati u grupi ograničen je na 10.

Nakon što su zatvoreni parkovi, Parižani su se okupljali na drugim javnim mjestima, poput obale rijele Seine. Neki od gradskih parkova također su turističke atrakcije, poput Luksemburških vrtova.

U Francuskoj broj slučajeva od koronavirusa nastavlja opadati, rekli su zdravstveni dužnosnici, a u bolnicama se nalazi 14.380 oboljelih od covida-19, dok je dan ranije taj broj iznosio 14.695. Broj pacijenata zaraženih na odjelima intenzivne skrbi pao je s 1361 na 1325, rekli su zdravstveni dužnosnici u izvještaju.

Broj umrlih u bolnicama u posljednja 24 sata povećao se za 57, što je deseti dan zaredom kad je broj smrtnih slučajeva manji od 100.

U Francuskoj je ukupno u bolnicama umrlo 18.444 zaraženih covidom-19.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!