18:09 / 19.03.2018.

Autor: B.S./HRT

Pejčinović Burić: Došlo je vrijeme za ratifikaciju Istanbulske konvencije

-

-

Foto: - / -

Marija Pejčinović Burić u Bruxellesu je sudjelovala na sastanku ministara vanjskih poslova.
Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, koja je u Bruxellesu sudjelovala na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Unije, rekla je kako je došlo vrijeme za ratifikaciju Istanbulske konvencije u Hrvatskoj, kako bi se žene i obitelji zaštitile od nasilja i kako bi im se osigurala potrebna pravna zaštita.

Na sastanku Vijeća ministara nije se govorilo o slovenskom prijedlogu pokretanja tužbe protiv Hrvatske zbog nepoštovanja arbitražne odluke o granici.

"Nema ni razloga ni povoda za takvu tužbu. Mi sad čekamo, kao i svi drugi, da vidimo što će Europska komisija reći, ali ostaje činjenica da bilateralno granično pitanje nije predmet pravne stečevine. Dakle, nema nikakvih osnova za tužbu. Pozivamo još jednom, kao što to činimo kroz cijelo ovo vrijeme, Sloveniju na dijalog, jer mislimo da se kroz dijalog Hrvatske i Slovenije to pitanje može kvalitetno riješiti", izjavila je Pejčinović Burić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!