Plenković i Hahn o proračunu EU i razvoju Hrvatske

09.01.2020.

18:09

Autor: B.V.M./HRT

default error photo
Razgovori premijera Andreja Plenkovića s povjerenikom Europske komisije za proračun i administraciju Johannesom Hanom i s izvršnom potpredsjednicom Europske komisije Margarethe Vestager .
Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se povjerenikom Europske komisije za proračun i administraciju Johannesom Hahnom.Premijer Andrej Plenković sastao se u Zagrebu s povjerenikom Europske komisije za proračun i administraciju Johannesom Hahnom, priopćila je vlada u četvrtak.

Plenković i Hahn razgovarali su o prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a i novom Višegodišnjem proračunu Europske unije za razdoblje 2021-2027., a posebno o financiranju kohezijske i poljoprivredne politike koje su ključne za ravnomjerni razvoj Hrvatske.

Naglašena je važnost pravovremenog postizanja dogovora o novom europskom proračunu između država članica, vodeći računa o specifičnostima svake države i njihovih regija. Plenković je Hahna detaljno upoznao s očekivanjima i zahtjevima Hrvatske, piše u priopćenju.

U Banskim dvorima predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se i s izvršnom potpredsjednicom Europske komisije Margarethe Vestager.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!