17:09 / 08.09.2020.

Autor: Željko Raić/Vijesti u 17/IMS/I.Z./HRT

Početak školske godine izazivao bojazan od širenja koronavirusa

Foto: Yogendra Singh/Pixabay

Foto: Yogendra Singh/Pixabay

Foto: - / -

Ovotjedno otvaranje osnovnih i srednjih škola, nakon šest mjeseci stanke, nekima je donijelo olakšanje jer nisu mogli izdržati tempo nastave na daljinu.
Početak školske godine u mnogim europskim zemljama izazivao je bojazan od širenja koronavirusa. Španjolska, koja dosad broji više od pola milijuna zaraženih, i dalje je na vrhu europske negativne liste novooboljelih.

Ovotjedno otvaranje osnovnih i srednjih škola, nakon šest mjeseci stanke, nekima je donijelo olakšanje, jer nisu mogli izdržati tempo nastave na daljinu, dok drugi tvrde - ovo je tek početak novog vala u toj zemlji.

- Poštovat ćemo sve mjere zaštite koje je vlada propisala. Škola je čak organizirala jedan dodatni razred kako bi bilo što manje učenika u učionici. Za djecu, za nas roditelje, početak školske godine daje nam nadu da će se svijet vratiti u normalno stanje. Nadam se da nikada više nećemo doživjeti onakvu karantenu kakva je vladala posljednjih mjeseci, rekao je otac dvojice osnovnoškolaca Richardo Moreno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!